Een lucht/water warmtepomp is een warmtepomp die energie uit de buitenlucht benut voor het verwarmen van een woning. Itho Daalderop heeft verschillende lucht/water warmtepompen in het assortiment.

Zo is er de HP-S, een split-unit systeem, dat zowel hybride (dus samen met de bestaande cv-ketel) als all-electric kan worden opgesteld. Wanneer een buitendeel niet gewenst of niet mogelijk is, is de HP-M 25 i een interessant alternatief. Deze hybride warmtepomp bestaat uit alleen een binnendeel en werkt samen met elk merk en type cv-ketel. Deze schakelt automatisch de cv-ketel erbij indien nodig.

Met onze lucht/water warmtepompen kan het gasverbruik in een hybride opstelling tot wel 80% worden verlaagd of zelfs tot nul worden gereduceerd (in een all-electric opstelling). Omdat warmtepompen het best presteren op lage temperatuur, is het van belang dat het afgiftesysteem hierop afgestemd is. Met name vloerverwarming of ventilatorconvectoren zijn hierbij het meest geschikt. Het is ook gewenst om de warmteverliezen van de woning zo veel mogelijk te beperken. Dit kan worden bereikt door goede isolatie en het kierdicht maken van de woning.


De HP-S 55/95/130 is de warmtepomp met een vermogen van 5,5 /9,5/ 13kW en past perfect in goed geïsoleerde woningen in een all-electric opstelling. Bij minder goed geïsoleerde woningen is een hybride opstelling een goed alternatief om toch fors op het gasverbruik te kunnen besparen en op echt koude dagen de woning prima te kunnen verwarmen. Dit binnendeel werkt samen met het HP-S 55/95/130 buitendeel

Prijs op aanvraag

 

Kenmerken

Productvoordelen

-7 jaar zekerheid door 7 jaar garantie

-Zowel hybride als all-electric inzetbaar

-Fluisterstille werking

-Kan verwarmen én koelen

-Combineerbaar met hoogwaardige i-WPV voorraadvaten

-Een COP van 4,6

 

 

Prijs op aanvraag

 

De lucht/water warmtepompen van het type Amber zijn zowel voor de nieuwbouw als de bestaande bouw een uitstekende manier om op een duurzame wijze de woning te verwarmen én te koelen. Amber kan zowel hybride als all-electric worden opgesteld.

In een hybride opstelling (waarbij de bestaande cv-ketel het warme tapwater verzorgt) kan het grootste deel van het jaar de woning door de warmtepomp worden verwarmd.

Pas wanneer het echt koud wordt, zal de cv-ketel bijspringen om aan de extra warmtevraag te voldoen. Deze opstelling is met name geschikt voor woningen die (nog) niet voldoende zijn na-geïsoleerd om het gehele jaar door de warmtepomp te worden verwarmd.

Als Amber all-electric wordt opgesteld, zal de warmtepomp het verwarmen/koelen van de woning en het warme tapwater verzorgen.

Omdat een warmtepomp op een lagere snelheid warm tapwater
maakt dan een cv-ketel, is er een voorraadvat nodig
om het warme water in op te slaan. Deze voorraadvaten zijn in verschillende capaciteiten verkrijgbaar.

 

Belangrijkste kenmerken: 

- Alleen een buitendeel en kleine regelmodule binnen

- Verwarmen, koelen en warm tapwater maken

- Dé warmtepomp voor grotere woningen (6,5kW, 9,5kW en 12kW)

- Fluisterstille werking

- Hoge aanvoervoertemperatuur mogelijk tot wel 70˚C

- Combineerbaar met hoogwaardige voorraadvaten (staand, liggend en hangend)

- Eenvoudig te installeren/geen F-gas certificering benodigd

 

Ultiem duurzaam


Itho Daalderop staat bekend om haar hoge kwaliteit boilers en voorraadvaten. In onze productiefaciliteit in Tiel staat zelfs de meest duurzame productielijn van RVS-vaten ter wereld! In deze faciliteit produceren we een groot aantal hoogwaardige RVS-voorraadvaten en boilers. Hiermee bieden we voor elke warm tapwaterbehoefte een ultiem duurzame oplossing.

Prijs op aanvraag

 

Productvoordelen

  • Uniek ontwerp houdt gelaagdheid langer in stand, waardoor er langer warm water wordt geleverd
  • Maximale isolatie zorgt voor minimaal stilstandsverlies
  • Gemonteerd in fraaie omkasting
  • Grootste hoeveelheid warm tapwater op een vloeroppervlak van slechts 60x60 cm
  • Door ontbreken spiraal, inhoud voorraadvat vergelijkbaar met 20% grotere conventionele vaten.

 

Ultiem duurzaam
Itho Daalderop staat bekend om haar hoge kwaliteit boilers en voorraadvaten. In onze productiefaciliteit in Tiel staat zelfs de meest duurzame productielijn van RVS-vaten ter wereld! In deze faciliteit produceren we een groot aantal hoogwaardige RVS-voorraadvaten en boilers. Hiermee bieden we voor elke warm tapwaterbehoefte een ultiem duurzame oplossing.

Productvoordelen:

-Uniek ontwerp houdt gelaagdheid langer in stand, waardoor er langer warm water wordt geleverd

-Maximale isolatie zorgt voor minimaal stilstandsverlies

 Garantievoorwaarden

 

Standaard fabrieksgarantie: Voor alle Itho Daalderop-producten geldt een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar. In deze termijn wordt uw Itho Daalderop-product of de onderdelen daarvan kosteloos gerepareerd of vervangen door een erkend installateur. De fabrieksgarantie op onderdelen kan worden verlengd door het product binnen twee maanden na de installatiedatum te registreren op deze website.

 

Garantie na registratie: 

Van het derde tot en met het vijfde jaar worden uitsluitend onderdelen vergoed. Deze onderdelen dienen door een erkend installateur vervangen te worden.

 

-Gemonteerd in fraaie omkasting

-Grootste hoeveelheid warm tapwater op een vloeroppervlak van   slechts 60x60 cm

-Door ontbreken spiraal, inhoud voorraadvat vergelijkbaar met 20% grotere conventionele vaten.

 

Alle overige appendages en accessoires kunnen op verzoek worden besteld en worden geleverd           Prijzen op aanvraag